ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО СТАРО ОРЯХОВО ДП

ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО СТАРО ОРЯХОВО ДП

ул. Дунав 8
с. Старо Оряхово,
България
27.7945435
42.9901029
UserLikes
Име: ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО СТАРО ОРЯХОВО ДП
Адрес: с. Старо Оряхово, ул. Дунав 8
Телефони: text to image
Отрасъл: Горско стопанство
Дейност:

Държавно горско стопанство

Ключови думи: държавно, горско, стопанство, старо оряхово, върводобив

ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО СТАРО ОРЯХОВО ДП

За нас

ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО СТАРО ОРЯХОВО ДП
Държавно Горско Стопанството Старо Оряхово е получило името си от с. Старо Оряхово, обл. Варна, където е установено седалището на администрацията му.

Стопанството извършва следните услуги:

* Дърводобив - Дърводобив и странични ползвания от горите.
* Контролна дейност - Стопанството осъществява охраната и контрола при ползването на горите независимо от собствеността им. Тази дейност е уредена подробно в множество документи основните от които са Закона за горите и Правилника за прилагане на закона за горите.
При съхранение на дървени материали непридружени с документ доказващ законният им произход санкцията се носи от съхраняващия, а не от лицето, което му е доставило материалите, по простата причина, че се санкционира конкретното действие, което се констатира, а доставчика остава недоказан.
* Лесокултурна дейност - Залесяването се извършва предимно чрез садене на стандартни фиданки от широколистни видове дъб, липа и акация.
* Ловностопанска дейност - Условията благоприятстват развъждането на ценен дивеч (дива свиня, сърна, лопатар, благороден елен, фазан и др.). От хищниците се срещат основно чакал, лисица и дива котка. Съществуват добри условия за развитие на ловния туризъм.




 

Открийте ни в Google+